čtvrtek 28. února 2013

Broskvovo-skořicová buchta

(přirozeně bezlepková)





Ingredience:


  • 150 g neloupaných namletých mandlí
  • 3 velké lžíce medu
  • špetka jedlé sody
  • 1 vajíčko
  • 4 polévkové lžíce kokosového mléka
  • skořice
  • vanilkové aroma
  • broskve (jiné ovoce dle chuti)
  • 1 lžíce medu na glazuru


Postup:


Mandle, med, sodu, vajíčko, kokosové mléko, vanilku a skořicí smícháme. Pokud by se Vám zdálo těsto příliš řídké nebo naopak husté, přidejte mandle nebo kokosové mléko. Toto množství stačí do menší podélné pečící formy (12x26 cm), kterou pokryjeme pečícím papírem. Těsto vlijeme do formy, na vrch vyskládáme ovoce a polijeme lžící medu. Pečeme v horkovzdušné troubě, po dobu 35-40 minut dokud po vpichu špejle není špejle suchá. Krásně voní, příprava trvá 5 minut, suroviny jsou jednoduché a zdravé.



Rada: Med můžeme ubrat, pokud použijeme sladší ovoce.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas přečíst tento článek a pokud se vám líbil můžete zanechat komentář, či případné dotazy. :)